Experientele care m-au format

Horse Touch – Programe de invatare ghidate de cai

Cu totii avem momentele noastre de revelatie, momentele de “aha”. Ei bine, eu am avut unul de cateva sute de kilograme in primavara lui 2020, atunci cand am participat la un “Train The Trainer” ghidat de cai. Da, exact asa cum suna, tot ce stiai ca se poate intampla intr-o sala de curs inmultit cu complexitatea pe care o poate da interactiunea cu caii intr-un manej. In cateva zile cat a dura experienta mi-am confirmat si descoperit comportamente pe care le-as fi descoperit in ani de reflectie, experiente obisnuite si cursuri. Asta e doar o mica parte din motivul pentru care am continuat pe acest drum…

Overlanding – Raliul Mongoliei si tot ce urmeaza dupa

Cercul de confort are un obicei, de fiecare data cand il depasesti se mareste si te prinde din urma. Asta este motivul pentru care in 2019 am fugit de el intr-o masina mica, veche si rosie, pana in Mongolia. Am gasit experientele si trairile pe care le cautam, motiv pentru care de atunci ma folosesc constant de Overlanding pentru a-mi depasi limitele, fie ca vorbim de desertul din Mongolia, muntii din Pamir, stepa din Siberia, drumurile din Balcani sau frigul de la cercul polar…

Fundamentele Coachingului Systemic

Coachingul l-am descoperit in AIESEC, mai intai din postura de Coachee iar apoi inevitabil din cea de Coach. Daca in AIESEC insa am facut coaching “dupa ureche”, de la Cardon am invatat bazele si esenta coachingului prin programul “Systemic Coaching and Leadership Fundamentals” din 2018. Am invatat cum ma pot alatura calatoriei clientului, cum pot observa ceea ce se intampla la nivel sistemic si cum poate aceasta situatie sa creeze valoare.

AIESEC – 4 ani de voluntariat

In 2011 am luat cea mai buna decizie din viata mea. Am decis sa fiu proactiv si sa aplic in AIESEC. Ce a urmat dupa a fost o “explozie” imensa ce a generat expansiunea universului meu, in modul in care vad si inteleg lumea, in oamenii pe care am ajuns sa ii cunosc, in cunostintele si experientele pe care le-am format si locurile in care am ajuns. Prin AIESEC am reusit sa imi parasesc cercul de confort si sa il depasesc din nou si din nou pana cand practica a devenit un obicei.

Invatamantul din Romania

Sa incepi lungul drum al invatamantului din Romania la sfarsitul anilor 90 este cu siguranta o experienta in sine. Desi complet diferit fata de alte sisteme la care ne raportam acum, invatamantul din Romania m-a invatat cum sa ma adaptez la diferite medii, cat de important e anturajul in care esti si cat de important e sa ai rabdare si… uneori noroc.

Life cannot change overnight, but the direction of a life can change overnight.